بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان، محمدجواد ساوری ضمن تشریح بیش از ۷۶۰ روز خدمت دولت مردمی در حوزه میراثفرهنگی این استان، گفت: در دو سال اخیر عملیات احیا، مرمت و بازسازی ۴۵ بنای تاریخیفرهنگی و مذهبی در سطح استان با اعتبارات دولتی و همچنین جذب مشارکتهای بخش خصوصی با حجم اعتبار بالغبر دو هزار و ۱۲ میلیارد ریال اجرایی شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان در خصوص این تعداد پروژه مرمتی بیان کرد: از این تعداد، ۴۱ بنای فرهنگیتاریخی در بافتهای تاریخی با حجم سرمایهگذاری 2هزار میلیارد ریالی و همچنین چهار بنای مذهبی و تاریخی بااعتباری بالغبر ۱۲ میلیارد ریال مرمت و احیا شد.
ثبت جهانی 2 اثر و ثبت ملی ۶۷ اثر استان گلستان در دو سال اخیر
او در ادامه با اشاره به عملکرد حوزه ثبت آثار ملی و جهانی در استان، خاطرنشان کرد: از ابتدای آغاز به کار دولت سیزدهم، تعداد ۶۷ آثار تاریخی استان گلستان در فهرست آثار ملی به ثبت رسید. در این مدت 2 اثر سوزندوزی ترکمن و راهآهن سراسری شمال به جنوب نیز در فهرست آثار جهانی یونسکو قرار گرفت.
ساوری در ادامه عنوان کرد: موزه میراث روستایی گلستان از پروژههای شاخص حوزه میراثفرهنگی استان که بهعنوان دومین مدل در نوع خود در کشور در حال اجراست و هدف از اجرای آن حفظ، نگهداری، احیا مواریث فرهنگی روستایی اعم از ملموس و ناملموس در سطح استان است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان افزود: در دولت سیزدهم، عملیات اجرایی موزه میراث روستایی گلستان با تزریق اعتباری بالغبر ۸۰ میلیارد ریال با سرعت بیشتری بهپیش رفت و در حال حاضر فاز نخست این پروژه با اجرای پنج سازه روستایی و سایر زیرساختهای موردنیاز، در مراحل پایانی قرار دارد و در آیندهای نزدیک میتواند میزبان علاقهمندان و گردشگران باشد.
او با اشاره به سایر اقدامات حوزه میراثفرهنگی استان در دولت سیزدهم، گفت: دیوار بزرگ گرگان، تپه تاریخی قلعهخندان گرگان، مسجد جامع گرگان و پادگان روسها در جزیره آشوراده از پروژههای شاخص میراثفرهنگی استان گلستان هستند که اقداماتی که در دو سال اخیر برای این آثار ارزشمند تاریخی اجرایی شد میتواند پس از مدتها دغدغهمندی و پیگیری دوستداران میراثفرهنگی، آغازی برای روند احیا و مرمت این آثار شاخص استان باشد.
ساوری خاطرنشان کرد: از ابتدای دولت مردمی تاکنون انجام مطالعات باستانشناسی و احیای دیوار بزرگ گرگان با اعتباری بالغبر ۴۰ میلیارد ریال، ساماندهی تپه تاریخی قلعهخندان گرگان بااعتباری بالغبر ۱۰۰ میلیارد ریال، شروع طرح مطالعاتی مسجد جامع گرگان بااعتباری بالغبر ۱۰ میلیارد ریال و شروع طرح مطالعه و احیای بنای تاریخی پادگان روسها در جزیره آشوراده بااعتبار ۱۰ میلیارد ریال اجرایی شده است که تداوم آن در مدت باقیمانده از دولت سیزدهم میتواند رقم زننده اتفاقات مثبتی راستای حراست و تبلیغ میراثفرهنگی استان باشد.
انتهای پیام/
نظر شما